Корзина
5 отзывов
Контакты
ООО "Максиэкобуд"
+380931500105Директор
+380432619808офис
+380504613183
+380688186894Бухгалтерія
Вячеслав Эдуардович
УкраинаВинницкая областьВинницаул. Сергія Зулінського, 44
Карта

Плющення зерна

Плющення зерна
  • Услуга

Цену уточняйте

Плющення зерна
Цену уточняйте
УслугаПлющення зерна
+380931500105
Директор
  • +380432619808 офис
  • +380504613183
  • +380688186894 Бухгалтерія
+380931500105
Директор
  • +380432619808 офис
  • +380504613183
  • +380688186894 Бухгалтерія
  • График работы
  • Адрес и контакты

Принцип технології заготівлі консервованого плющеного зерна такою ж, як і при силосуванні трав: тобто, кормова маса заготовлюється у вологому стані з внесенням консерванту, ущільненням і зберіганням в герметичних умовах. Якщо у господарства є досвід заготівлі якісного силосу, то воно без праці перейде на заготівлю плющеного зерна.

Використання корму з такого зерна має ряд переваг, порівняно з іншими видами зернових кормів. А саму технологію заготівлі можна сміливо віднести до розряду ресурсозберігаючих.

Ще в 1918 році англійські вчені встановили, що зерна кукурудзи досягають максимального вмісту поживних речовин, коли при дозріванні відсоток вологи в них знижується до 40 ― 35%. При сушінні із зерна з вологою випаровується частина поживних речовин. Причому, чим інтенсивніше висушується зерно, тим менше в ньому їх залишається.

Цей науковий факт вплинув на те, що в Європі, в зонах з помірним вологим кліматом і коротким вегетаційним періодом, зародилася і набула популярності технологія заготівлі на корм худобі плющеного зерна ранніх стадій стиглості.

При правильному плющенні (правильному налаштуванні млини) порушується оболонка кожного зернятка, а вологе середовище і невелика кількість кисню в сплющеною зерновій масі створюють умови для ферментації корму (процесу, що нагадує його перетворення в травному тракті тварини). Хімічні або біологічні консерванти (закваски), які вносяться при плющенні, направляють процеси ферментації в потрібне русло і сприяють тривалого збереження корму без втрати якості.

Зерно, сплющене і законсервоване в період воскової стиглості має високу поживність, приємний хлібний запах і з задоволенням поїдається тваринами. При згодовуванні тваринам, плющене зерно практично повністю засвоюється, при цьому помітно поліпшується продуктивність тварин, якість отриманого молока і м'яса. Коли тварини переводяться на годування Плющенко, відчувається значна економія коштів за рахунок зменшення потреби в дорогих кормових добавках.

Для впровадження технології заготівлі вологого зерна з плющением та консервуванням рекомендується використовувати спеціальні вальцеві плющилки, які розроблені і постійно удосконалюються фінською фірмою "Aimo Kortteen Konepaja Oy" ось уже протягом 30-и років.

Вальцеві млини для вологого зерна можуть плющить як вологе, так і перебивати на дерть сухе зерно, що збільшує діапазон їх застосування в господарстві і дозволяє завантажувати агрегати в будь-який час року.

Плющення. Для отримання високоякісного корму, необхідно чітко спланувати весь ланцюжок заготовки і забезпечити процес необхідними матеріалами та обладнанням.

Зерно можна плющить як прямо в полі, так і на спеціально відведених майданчиках.

Плющення можна робити як прямо в полі, так і біля сховища, і навіть всередині нього.

facebook twitter
Информация для заказа
  • Цена: Цену уточняйте
Отзывы об услуге